3. aug. 2013

Brownies


Varighed: 1 time
Brownies
Opskriften rækker til 12 store stykker
  • 200 g. chokolade
  • 175 g. usaltet smør
  • 325 g. sukker
  • 125 g. hvedemel
  • 3 æg
  • Evt. kakao
Fremgangsmåde
Chokolade og smør puttes i en skål, og sættes over et vandbad/gryde med simrende vand. Det er vigtigt, at skålen ikke rører vandet, og at skålen dækker hele gryden, så der ikke kommer damp op fra siderne. Jeg brugte en mørke chokolade fra Netto, hvor der varmin 50% kakao i. Ønsker man sig en mørkere brownie og kraftigere, kan lidt af melet udskiftes med kakao. Lad chokoladen og smøren smelte sammen til en ensartet masse, og tag da skålen af varmen.

Sukkeret tilsættes og røres til det er godt indarbejdet. Melet (og eventuelt kakaoen) røres i, og herefter røres æggene i et af gangen, til en tyk og jævn masse.

Ovnen tændes på 170 grader. Dejen kommes i en smurt form, eller en form beklædt med bagepapir.
Bages i 30-35 min. til kagen begynder at flage på toppen, men den skal stadig være blød i midten. Hellere bages for lidt end for meget, da kanterne vil blive hårde.

Opskrift fra Hummingbird Bakery bog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar