3. maj 2013

Kransekage konfekt


Varighed: 1 time
Kransekagemasse
Opskriften rækker til ca. 35 stykker konfekt
  • 500 g. ren rå marcipan
  • 200 g. rørsukker
  • 100 g. pasteuriserede æggehvider
Fremgangsmåde
Rørsukker og æggehvider røres sammen og stilles væk i en times tid. Dette gøres for, at få sukkeret opløst - Det er også muligt at bruge almindeligt hvidt sukker i stedet for rørsukker.

Jeg har en køkkenmaskine, og rørte marcipanen ind i sukkermassen med spartlen dertil. Hvis man ikke har sådan en, så brug hænderne til at ælte marcipanen ind, til det er nogenlunde ensartet. Herefter kan der bruges et piskeris eller dejskraber til at røre dejen ordentligt sammen.

Herefter puttes dejen i en sprøjtepose - Brug en stof sprøjtepose, da en plastik vil springe. Put den ønskede tyl i (jeg brugte en der hørte med til sprøjteposen - Mener den har 7 "takker"). Sprøjt kransekagemassen ud i små rosetter.

Hvis man vil, kan man putte en nød, chokoladeknap eller andet ovenpå, ligesom jeg har gjort. Det er også muligt at pynte dem med chokolade når de er afkølet.

Bag kransekagerne i ovnen i 8-10 min ved 200 grader (Hold godt øje med dem, da det går hurtigt. De skal være brune i kanterne).

Opskrift fundet her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar