9. aug. 2013

Bedstefars skæg

Varighed: 1 time
Kagen
Opskriften rækker til  ca. 18 stykker/personer
  • 275 g. hvedemel
  • 185 g. usaltet smør - stuetempereret
  • 225 g. sukker
  • 3/4 tsk. bagepulver
  • 3 æggeblommer
  • 1,75 dl mælk
  • 1/2 glas marmelade - Jeg brugte hindbær
Marengs
  • 3 æggehvider
  • 185 g. sukker
Fremgangsmåde
Smør og sukker piskes godt sammen, så det er en ensartet masse. Del 3 æg, så du har 3 æggeblommer og 3 æggehvider. Tilsæt æggeblommerne til smøret og sukkeret ét af gangen, og gem æggehviderne til marengsen.

Bland mel og bagepulver i en skål, og rør det i dejen. Rør til den er ensartet og kom dejen i en bradepande (ca. 30x40) foret med bagepapir. Bag dejen i 10-15 min. på 200 grader

Imens bunden bager laves marengsen. De 3 æggehvider hældes i en skål og piskes stive. Når skålen kan vendes uden æggehviderne falder ud, hældes sukkeret gradvist i, imens der piskes. Marengsen skal minde om det der er inde i flødeboller.

Kagen tages ud af ovnen og syltetøjet fordeles jævnt over kagen. Jeg brugte hindbærsyltetøj, men det er muligt at bruge den syltetøj man bedst selv kan lide. Herefter fordeles marengsen ligeledes jævnt over hele kagen. Drys eventuelt lidt sukker på toppen af marengsen. Kagen sættes tilbage i ovnen på de 200 grader og bages indtil marengsen bliver lysebrun. (Omkring 10-15 min.)

Opskrift fra Anne au Chocolat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar