29. apr. 2013

Lækker citronmåne ála Lagkagehuset


Varighed: 30 min.
Citronmåne
Opskriften rækker til 8-10 pers.
  • 150 g. stuetempereret usaltet smør eller bagemargarine
  • 50 g. marcipan
  • 150 g. sukker
  • 4 æg
  • 125 g. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Skal af 1 1/2 citron
Citronglasur
  • Saft fra en halv citron
  • 150 g. flormelis
  • 2 spsk. vand
Fremgangsmåde
Sukkeret, marcipanen og 50 g af smørret røres sammen til en jævn masse. Herefter tilsættes resten af smørret, og der røres igen til en ensartet masse. Sukkeret skal helst være helt pisket ud.

Herefter tilsættes æggene ét af gangen, og der røres godt imellem. Her vil dejen formodentlig gryne, dette gør intet, og vil gå væk når melet tilsættes. Skallen fra citronen, melet og bagepulveret røres godt sammen. Dette vendes i dejen, og her skulle dejen gerne blive ensartet igen.

Hæld dejen i en springform foret med bagepapir eller smurt med fedtstof. Jeg brugte en på ca. 24 cm.
Bag kagen i 15-20 min. (tjek med evt. med en gaffel) på 190 grader. Afkøl på en rist.

Til citronglasuren puttes saften fra den halve citron, flormelis og vand i en gryde. Dette røres sammen til en ensartet masse og varmes en smule op, så det bliver mere flydende. Glasuren smøres på den afkølede kage - Dette skal gå stærkt, da det stivner hurtigt. Ønskes der en gul glasur som de vakuum pakkede, puttes der blot gul frugtfarve i sammen med citronen.

OBS. Kagen i sig selv er ikke særlig sur - dette er glasuren dog, og ønsker man ikke dette, udskiftes en del af citronsaften blot med vand.

1 kommentar:

  1. Åh hvor jeg dog bare elsker citronmåne, fedt at du har lagt opskriften ud herinde :D

    SvarSlet