12. feb. 2013

Rocky-road wannabe


Varighed: 1/2 time
Rocky-road wannabe
Dejen rækker til omtrent 8 barer
  • 200 g. 70% Chokolade
  • 6 stk. Kiks (jeg brugte nogle med 15% fuldkorn)
  • 30 g. Kokosmel
  • 50 g. Tørrede blåbær, kirsebær og tranebær (købte en pose blandet i super spar)
  • 20 g. Jumborosiner
  • 20g Hasselnødder
  • 30g Tørrede morbær (Urtekram)
  • Græskarkerner til pynt
  • Evt. 50 g. Smør
Fremgangsmåde
Chokoladen smeltes i mikrobølgeovn - Tag den på nogle få sekunder af gangen, så chokoladen ikke brænder på. Hvis man forbander sundhed langt væk, kan man også blande 50 g. usaltet smør i chokoladen, så den bliver lidt mere rocky-road.

Kiksene knækkes i mindre stykker og blandes i chokoladen med resten af ingredienserne. Hvis man er til det lidt mere crunchy kan man med fordel skifte nogle af bærerne ud med kiks eller nødder.

Når chokoladen er jævnt fordelt, lægges massen i et lille fad beklædt med bagepapir, græskarkerner strøes ud over, og den sættes i køleskabet 1/2 time, eller til når chokoladen er stivnet. Skær i små "barer" og nyd.

Det høje indhold af kakao i chokoladen gør, at man får stillet sin sukkertrang ved kun at spise et mindre stykke.

Næste gang tænker jeg, at holde lidt igen med diversiteten i indholdet, og måske holde mig mere til kiks og bær. Denne opskrift kom af, hvad jeg lige havde i skabene. Kun fantasien sætter grænser :-)


1 kommentar:

  1. Det ser rigtig lækkert ud. En lækker snack man kan have med på arbejde - eller nyde om aftnen

    SvarSlet