Denne cupcake er meget tung, da den indeholder chokolade med chokolade ovenpå. Det er derfor kun nødvendigt at regne med 1 kage pr. person
Varighed: 1/2 time for cupcakes, 10-12 for ganache
After Eight cupcakes
Opskriften rækker til 10 muffins
- 100 g. stue tempereret smør
- 100 g. mørk chokolade
- 2 æg
- 1,5 tsk. bagepulver
- 1,5 dl. sukker
- 1,5 dl. mel
- 1/2 dl. kakao
- 10 stk. After Eight
Fremgangsmåde
Smør og chokolade smeltes sammen i mikrobølgeovn eller over vandbad. Pas på det ikke brænder på. Rør smør og chokolade sammen til en ensartet masse og tilsæt et æg af gangen og rør sammen. Mel, bagepulver, sukker og kakao røres sammen og tilsættes. Det er muligt at putte 2 tsk stærk kold kaffe i, hvis man er til det.
Fyld formen med muffinsforme eller smør den, og put dej i kagerne så de er halvt fyldte. Tryk så en hel After Eight ned i dejen, og kom resten af dejen ovenpå. (Se billede nedenfor). Efter noget tid vil dejen blive lidt fastere, da chokoladen og smørret vil begynde at stivne i dejen. Hvis dette når at ske, så brug blot den anden ende af en ske/kniv/gaffel eller andet i den stil, til at fordele dejen jævnt i formene.
Bages ved 180 grader i 20 min.
Fyld formen med muffinsforme eller smør den, og put dej i kagerne så de er halvt fyldte. Tryk så en hel After Eight ned i dejen, og kom resten af dejen ovenpå. (Se billede nedenfor). Efter noget tid vil dejen blive lidt fastere, da chokoladen og smørret vil begynde at stivne i dejen. Hvis dette når at ske, så brug blot den anden ende af en ske/kniv/gaffel eller andet i den stil, til at fordele dejen jævnt i formene.
Bages ved 180 grader i 20 min.
1:1 Chokolade ganache
- 300 g. chokolade
- 3 dl fløde
Fremgangsmåde
Chokoladen hakkes og kommes i en skål. Fløden varmes op og hældes over chokoladen. Lad den stå lidt, før du rører rundt i den. Rør til massen bliver ensartet og alt chokoladen er smeltet. Kom herefter film ovenpå - Du skal putte filmen helt ned i skålen, så det rører chokoladen og fløden, da der ellers vil blive skabt kondens. Lad stå i køleskabet natten over.
Næste morgen skal ganacheen piskes. Da chokoladen vil flyde ned i bunden, startes der med at piskes langsomt, indtil alt chokoladen er væk fra bunden. Herefter piskes der lidt hurtigere, men husk at tjekke ganacheen hele tiden imens, da den vil gryne hvis den får for meget - Også er den lige til skraldespanden. Hvis du ikke før har prøvet at lave ganache, kan det være en god idé at stoppe med at piske når chokoladen er væk fra bunden, hvis du er usikker på hvordan den skal se ud, og i stedet piske det i hånden.
Chokoladen hakkes og kommes i en skål. Fløden varmes op og hældes over chokoladen. Lad den stå lidt, før du rører rundt i den. Rør til massen bliver ensartet og alt chokoladen er smeltet. Kom herefter film ovenpå - Du skal putte filmen helt ned i skålen, så det rører chokoladen og fløden, da der ellers vil blive skabt kondens. Lad stå i køleskabet natten over.
Næste morgen skal ganacheen piskes. Da chokoladen vil flyde ned i bunden, startes der med at piskes langsomt, indtil alt chokoladen er væk fra bunden. Herefter piskes der lidt hurtigere, men husk at tjekke ganacheen hele tiden imens, da den vil gryne hvis den får for meget - Også er den lige til skraldespanden. Hvis du ikke før har prøvet at lave ganache, kan det være en god idé at stoppe med at piske når chokoladen er væk fra bunden, hvis du er usikker på hvordan den skal se ud, og i stedet piske det i hånden.
Hej Lise. Hvor ser de bare lækre ud. Hvem der lige kunne få en smagsprøve :-)
SvarSletTusind tak :-) Det kunne gæsterne i går til fars fødselsdag - Der var lavet 30
SletMUMS, hvor ser de gode ud :)
SvarSletHar en lille giveaway, hvor du kan vinde en halskæde fra Jane Kønig, hvis du er interesseret:
http://www.nataschacoester.dk/2013/02/giveaway.html
Jo tak :-)
Slet